Skip to main content

Velhos Talli – hyvinvointia hevosista

Ohjattua hevostoimintaa ja tapahtumia sekä lapsille että aikuisille talliyhteisössä.

Hevos­harrastus­palvelut

Erityis­ryhmien palvelut

Tapahtumat

HEVOSHARRASTUS­PALVELUT


Velhos Tallin matalan kynnyksen hevosharrastuspalvelut

Tule viihtymään kilttien hevosten ja ponien seurassa! Opit samalla monipuolisia hevostaitoja.

Kun löydät sopivan palvelun, tarkasta saatavuus kalenterista ja soita tai lähetä meille sähköpostia.

Talutusratsastusta shetlanninponeilla (painoraja 50 kg) järjestetään tapahtumiemme yhteydessä ja yksityisesti. Katso varattavissa olevat ajankohdat kalenterista!

Velhos Tallin ponikerhossa hoidetaan ja ajetaan pikkuponeja. Perheen pienimmät pääsevät talutusratsastukseen.

Velhos Tallilla kokoontuu ponikerho lauantaisin. Kerhossa on neljä paikkaa. Katso varaustilanne kalenterista ja ilmoittaudu viikkoa ennen! Kerho on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapsille. Ponikerhossa opitaan hevosista hoitamalla, ajamalla ja ratsastamalla (pääsääntöisesti talutuksessa).

Haluatko tulla harrastamaan omassa tahdissasi tai omalla porukalla?

Meillä onnistuu. Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi, niin järjestämme sinulle tai ryhmällesi mieleistä hevospuuhaa sopivana aikana. Voit katsoa etukäteen kalenterista vapaita aikoja. Otamme vastaan myös työporukoita ja polttariryhmiä ottaen huomioon, että tallimme on savuton ja päihteetön!

Esimerkkejä sisällöstä:

 • Hevosteluhetki, kesto 1 h (sis. hoitoa, maastakäsittelyä, ajoa)
 • Luontoretki käsihevosten (tai ponien) kanssa, kesto 1 h
 • Tilausryhmä, max. 5 henkeä
 • Nimetty hoitohevonen tai -poni, 1 krt/viikko (toistuva ohjattu hoitotapahtuma)
 • Kehonhuoltotunti (kesäisin), max. 5 henkeä
 • Jotain muuta, mitä? Jätä yhteydenottolomake!

HEVOSHARRASTUSPALVELUT

Lapset (7-12 v, alle 7-vuotiaat vain vanhemman seurassa) Hinta € (sis. ALV)
Ponikerho, 10 x 1 h 130
Ponikerho, kertamaksu 15
Talutusratsastus 10 x 15 min 100
Talutusratsastus, kertamaksu, 15 min. 12
Vanhempi-lapsi hevosteluhetki
10 x 1 h 130
Kertamaksu 15
Viikonloppuisin 25 e + 10 e / ratsastava / kärryttelevä as.
Nuoret & aikuiset
Hevostaitokurssi, 2 x 1,5 h  80
Maastakäsittelykurssi, 2 x 1,5 h 80
Heppatreffit (yksilöllinen ohjelma) Pyydä tarjous!
Tilausryhmät  Pyydä tarjous!

Varaamme oikeuden päivittää hinnaston kustannustason muuttuessa.

TULOSSA: ERITYISRYHMIEN PALVELUT


Sosiaalipedagoginen hevostoiminta SPHT – TULOSSA!

Erityisryhmille tarjoamme sosiaalista ammatillista kuntoutusta hevosten avulla. Tämä tavoitteellinen toiminnan laji on tarkoitettu esimerkiksi koulupudokkaille, mielenterveydellisistä ongelmista, masennuksesta ja päihteiden käytöstä kuntoutuville ja sosiaalisten tilanteiden peloista kärsiville. Meillä on valmiuksia järjestää myös kotouttavaa hevostoimintaa maahanmuuttajille.  

Olemme Sosiaalipedagoginen Hevostoiminta ry:n rekisteröimä palveluntuottaja SPHT®. Noudatamme yhdistyksen linjauksia, ja ohjaajamme ovat suorittaneet sote- ja viestintäalan ammatillisen koulutuksen lisäksi yhdistyksen valvoman täydennyskoulutuksen. Toimintamme ominaispiirteet ovat tavoitteellisuus, yhteisöllisyys, dialogisuus ja toiminnallisuus. Olemme parhaillaan rekisteröitymässä sosiaalisen kuntoutuksen palveluntarjoajaksi.

Meillä jokainen asiakas on yksilö ja talliyhteisön tärkeä jäsen, jonka erityistarpeet otamme huomioon toiminnassamme.

Toiminta tapahtuu pääasiassa pienryhmissä, mutta voidaan räätälöidä myös yksityisasiakkaille.

Käytännön tasolla toiminta on hevosten harjausta, hoitoa, ruokintaa, maastakäsittelyä ja ajoa, jotka toteutetaan siten, että ne kehittävät asiakkaan vuorovaikutustaitoja. Tarjoamme mahdollisuuden kokea hevosen voimauttavan liikkeen avustettuna myös selästä, mutta emme anna varsinaista ratsastuksen opetusta.

Vaikka asiakas oppii kuntoutusjakson aikana monipuolisesti hevostaitoja, niiden oppiminen ei sosiaalipedagogisessa toiminnassa ole kuitenkaan tavoite, vaan väline asiakkaan yksilöllisten kuntoutustavoitteiden saavuttamiseksi. Mielekäs ja mieluisa vuorovaikutus hevosen kanssa innostaa oppimaan, kutsuu yhteistyöhön ja tuottaa onnistumisia. Kannustavan yhteisön jäsenyys vahvistaa osallisuuden kokemusta, jonka puuttuminen on merkittävä syrjäytymistä aiheuttava tekijä.

Toiminnan vaikuttavuus perustuu tutkittuun ja käytännössä koeteltuun tietoon. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutusta ja toimintaa on Suomessa ollut jo 20 vuoden ajan. Keväällä 2023 julkaistiin väitöskirja (https://helda.helsinki.fi/items/483b47d5-c366-432d-9d00-5a2596bb4491) kouluympäristössä järjestettävästä sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta.

Tutkimukset osoittavat, että hevoset todella lisäävät empatiaa, kehittävät tunnetaitoja, kohentavat itsetuntoa sekä rohkaisevat ottamaan elämän ohjat omiin käsiin. Mitattavia kuntoutustuloksia voidaan kuitenkin saavuttaa vain koulutettujen ohjaajien tuella.

Erityisasiakkaiden lähtötilanteesta teemme aina yksityiskohtaisen kartoituksen, jonka perusteella laadimme tavoitteellisen kuntoutusohjelman yhteistyössä kuntoutujan, ja alaikäisen tapauksessa myös hänen huoltajansa kanssa.

Kartoituksessa määritellään kohta kohdalta ne osa-alueet, joilla asiakas kaipaa eniten tukea ja harjoittelua. Seuraamme kuntoutusohjelman vaikuttavuutta kullakin osa-alueella pitämällä kuntoutettavan kanssa yllä jatkuvaa keskusteluyhteyttä ja laatimalla kuntoutusjakson puolivälissä väliraportin, jolloin ohjelmaan voidaan tehdä tarvittavia tarkistuksia.

Kuntoutusjakson päätteeksi laadimme asiakkaan haastattelun pohjalta loppuraportin saavutetuista tuloksista ja suositukset edelleen kehitettävistä osa-alueista.

Tehden, mutta ei suorittaen

Harjoittelemme tekemällä tehtäviä, jotka liittyvät hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen ja käsittelyyn, sekä havainnoimalla oman toimintamme vaikutusta hevoseen.

Tarkkailemme, minkälaisen muutoksen  toimintatapamme muutos saa aikaan hevosen käyttäytymisessä.

Oppimme oivaltamalla tekemisen lomassa. Meillä ei kuitenkaan tarvitse suorittaa. Voit tulla vaan nauttimaan hevosten seurasta ja tehdä sen, mitä päivän kunto sallii. Jos koet hevoset kiehtovina mutta samalla vähän pelottavina, voimme tutustua hevoseen ja sen lajityypilliseen käyttäytymiseen aluksi etäämpää. Päätät itse, missä tahdissa haluat edetä.

Mielekkyys ja mieleisyys

Talliyhteisö tarjoaa mielekästä puuhaa, hevosia käsitellessä oppii hyödyllisiä tunne- ja vuorovaikutustaitoja ja niiden hyvinvoinnista huolehtiminen rakentaa vastuuntuntoa.


Viikoittainen tallitapaaminen tuo säännöllisyyttä elämään.


Vaikka elämässä olisi haasteita, tallille lähteminen motivoi, koska siellä ei tuomita eikä kiusata, vaan kannustetaan löytämään yhteys omiin ajatuksiin ja tunteisiin sekä käsittelemään niitä omassa tahdissa. Ohjaaja kulkee koko ajan rinnalla tukien ja keskustellen kuntoutettavaa huolestuttavista asioista.

Haluamme tukea lasten ja nuorten yksilöllistä kehitystä tarjoamalla turvallisen talliyhteisön, jossa ihminen on läsnä.

Pää, sydän ja kädet

Tekemällä oivaltaminen on paras tapa oppia, kunhan teemme ajatuksella ja sydämellä.

Vastuu

Otamme vastuun itsestämme ja yhteisöstä, jossa toimimme.

Kunnioitus

Kunnioitamme kaikkea elollista ja ympäristöä.

Yhdessä tekeminen

Dialogisuus ja yhteisöllisyys ovat keskeisiä arvojamme.

Velhos Tallilla järjestetään kysynnän mukaan sosiaalipedagogista pienryhmätoimintaa. Kohderyhmänä ovat syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret, mutta on madollista perustaa myös aikuisten pienryhmiä.

Otamme vastaan ennakkoilmoittautumisia pienryhmiin. Halutessasi hakeutua toimintaan ole meihin yhteydessä sähköpostitse tai soita.

Otamme vastaan myös sosiaalipedagogisia yksityisasiakkaita. Halutessasi hakeutua mukaan toimintaan ole meihin yhteydessä sähköpostitse tai soita.

Voit tulla tutustumaan SPHT:aan varaamalla tapaamisen, jonka kuluessa kartoitamme tarpeesi ja annamme suosituksen harjoitusten sisällöstä ja kestosta. Voit tehdä alkukartoituksen jälkeen päätöksen siitä, haluatko sitoutua ohjelman läpiviemiseen ja siinä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen.

Katso hintatiedot hinnastosta.

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Hinta € (sis. ALV)
Tilannekartoitus (1. käynti), 1 h 60
Lapset (7-12 v)
Pienryhmätoiminta, 10 x 1 h 510
Pienryhmätoiminta, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á 43
Yksilöohjaus, 10 x 1 h 600
Yksilöohjaus, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á 51
Yli 12-vuotiaat-aikuiset
Pienryhmätoiminta, 10 x 1,5 h 765
Pienryhmätoiminta, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á 69
Yksilöohjaus, 10 x 1,5 h 900
Yksilöohjaus, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á  76

Varaamme oikeuden päivittää hinnaston kustannustason muuttuessa.

Heppatreffit

Tule tutustumaan hevoseen! Varaa aika soittamalla tai lähetä yhteydenottopyyntö.

Terassitreenit

Kesäisin järjestämme kehonhuoltotunteja Velhos Tallin terassilla. Niistä ilmoitamme erikseen sosiaalisessa mediassa. Kehonhuoltotunnit ovat hyödyllisiä, koska ne parantavat kehon koordinaatiota, symmetriaa ja liikkuvuutta.


Huom! Asiakkaitamme ei ole vakuutettu tallin toimesta. Suosittelemme vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen hankkimista.

Koulutetut ohjaajamme palveluksessasi!

Eeva-Leena Alhos

 • Velhos Tallin omistaja, SPHT-ohjaaja, monikielisen viestinnän asiantuntija.
 • “Hevoset ovat olleet elämässäni tärkeä hyvinvoinnin lähde. Nyt on tullut aika jakaa hevosvoimia muillekin.” -Eve

  Minut löydät SPHT yhdistyksen sivuilta

Milla Laine

 • SPHT-ohjaaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja
 • ”Hevoset ovat kuuluneet elämääni yli 20 vuotta. Haavenani on aina ollut yhdistää ihmisläheinen työ ja hevoset, jotka ovat olleet itselleni valtava voimavara läpi elämän.”
  -Milla

Kaisa Ylimys

 • Fysioterapeutti
 • Kaisalla on monipuolinen fysioterapia-alan koulutus ja yli 20 vuoden kokemus asiakastyöstä mm. pilates- ja spiraalistabilaatioryhmen ohjaajana. Hän auttaa kaikissa tuki- ja liikuntaelimistön vaivoissa.

Haluamme tukea lasten ja nuorten yksilöllistä kehitystä tarjoamalla turvallisen talliyhteisön, jossa ihminen on läsnä.