Skip to main content

Stall Velhos – välmående med hästar

Hästverksamhet och evenemang för både barn och vuxna i en välkomnande stallgemenskap.

Tjänster för hästentusiaster

Evenemang

TJÄNSTER FÖR HÄSTENTUSIASTER


Stall Velhos erbjuder tjänster med låg tröskel för hästentusiaster

Njut av sällskapet av snälla hästar och ponnyer! Samtidigt får du lära dig mångsidiga hästkunskaper.

När du hittat en lämplig tjänst, kontrollera tillgängligheten i kalendern och ring eller mejla oss.

Vi ordnar ledda ridturer för barn (viktbegränsning 50 kg) vid offentliga och privata evenemang. Kolla tillgängligheten i kalendern.

HÄSTVERKSAMHET / HOBBYTJÄNSTER

Barn (7-12 år, barn under 7 år tillsammans med en förälder) Pris € (inkl. MOMS)
Ponnyklubb, 10 x 1 t 130
Ponnyklubb, engångsbetalning 15
Ledd ridning 10 x 15 min 100
Ledd ridning, engångsbetalning 15 min 12
Förälder-barn häststund
10 x 1 t 130
Engångsbetalning 15
Helger 25 e + ridande / kärråkande kund
Ungdomar & vuxna
Hästkunskapskurs, 2 x 1,5 t 80
Markarbetekurs, 2 x 1,5 t 80
Hästträff (individuellt program) Begära ett anbud!
Gruppbokning Begära ett anbud!

Vi förbehåller oss rätten att updatera prislistan om kostnandsnivån ändras.

TULOSSA: ERITYISRYHMIEN PALVELUT


Sosiaalipedagoginen hevostoiminta SPHT – TULOSSA!

Erityisryhmille tarjoamme sosiaalista ammatillista kuntoutusta hevosten avulla. Tämä tavoitteellinen toiminnan laji on tarkoitettu esimerkiksi koulupudokkaille, mielenterveydellisistä ongelmista, masennuksesta ja päihteiden käytöstä kuntoutuville ja sosiaalisten tilanteiden peloista kärsiville. Meillä on valmiuksia järjestää myös kotouttavaa hevostoimintaa maahanmuuttajille.  

Olemme Sosiaalipedagoginen Hevostoiminta ry:n rekisteröimä palveluntuottaja SPHT®. Noudatamme yhdistyksen linjauksia, ja ohjaajamme ovat suorittaneet sote- ja viestintäalan ammatillisen koulutuksen lisäksi yhdistyksen valvoman täydennyskoulutuksen. Toimintamme ominaispiirteet ovat tavoitteellisuus, yhteisöllisyys, dialogisuus ja toiminnallisuus. Olemme parhaillaan rekisteröitymässä sosiaalisen kuntoutuksen palveluntarjoajaksi.

Meillä jokainen asiakas on yksilö ja talliyhteisön tärkeä jäsen, jonka erityistarpeet otamme huomioon toiminnassamme.

Toiminta tapahtuu pääasiassa pienryhmissä, mutta voidaan räätälöidä myös yksityisasiakkaille.

Käytännön tasolla toiminta on hevosten harjausta, hoitoa, ruokintaa, maastakäsittelyä ja ajoa, jotka toteutetaan siten, että ne kehittävät asiakkaan vuorovaikutustaitoja. Tarjoamme mahdollisuuden kokea hevosen voimauttavan liikkeen avustettuna myös selästä, mutta emme anna varsinaista ratsastuksen opetusta.

Vaikka asiakas oppii kuntoutusjakson aikana monipuolisesti hevostaitoja, niiden oppiminen ei sosiaalipedagogisessa toiminnassa ole kuitenkaan tavoite, vaan väline asiakkaan yksilöllisten kuntoutustavoitteiden saavuttamiseksi. Mielekäs ja mieluisa vuorovaikutus hevosen kanssa innostaa oppimaan, kutsuu yhteistyöhön ja tuottaa onnistumisia. Kannustavan yhteisön jäsenyys vahvistaa osallisuuden kokemusta, jonka puuttuminen on merkittävä syrjäytymistä aiheuttava tekijä.

Toiminnan vaikuttavuus perustuu tutkittuun ja käytännössä koeteltuun tietoon. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutusta ja toimintaa on Suomessa ollut jo 20 vuoden ajan. Keväällä 2023 julkaistiin väitöskirja (https://helda.helsinki.fi/items/483b47d5-c366-432d-9d00-5a2596bb4491) kouluympäristössä järjestettävästä sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta.

Tutkimukset osoittavat, että hevoset todella lisäävät empatiaa, kehittävät tunnetaitoja, kohentavat itsetuntoa sekä rohkaisevat ottamaan elämän ohjat omiin käsiin. Mitattavia kuntoutustuloksia voidaan kuitenkin saavuttaa vain koulutettujen ohjaajien tuella.

Erityisasiakkaiden lähtötilanteesta teemme aina yksityiskohtaisen kartoituksen, jonka perusteella laadimme tavoitteellisen kuntoutusohjelman yhteistyössä kuntoutujan, ja alaikäisen tapauksessa myös hänen huoltajansa kanssa.

Kartoituksessa määritellään kohta kohdalta ne osa-alueet, joilla asiakas kaipaa eniten tukea ja harjoittelua. Seuraamme kuntoutusohjelman vaikuttavuutta kullakin osa-alueella pitämällä kuntoutettavan kanssa yllä jatkuvaa keskusteluyhteyttä ja laatimalla kuntoutusjakson puolivälissä väliraportin, jolloin ohjelmaan voidaan tehdä tarvittavia tarkistuksia.

Kuntoutusjakson päätteeksi laadimme asiakkaan haastattelun pohjalta loppuraportin saavutetuista tuloksista ja suositukset edelleen kehitettävistä osa-alueista.

Tehden, mutta ei suorittaen

Harjoittelemme tekemällä tehtäviä, jotka liittyvät hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen ja käsittelyyn, sekä havainnoimalla oman toimintamme vaikutusta hevoseen.

Tarkkailemme, minkälaisen muutoksen  toimintatapamme muutos saa aikaan hevosen käyttäytymisessä.

Oppimme oivaltamalla tekemisen lomassa. Meillä ei kuitenkaan tarvitse suorittaa. Voit tulla vaan nauttimaan hevosten seurasta ja tehdä sen, mitä päivän kunto sallii. Jos koet hevoset kiehtovina mutta samalla vähän pelottavina, voimme tutustua hevoseen ja sen lajityypilliseen käyttäytymiseen aluksi etäämpää. Päätät itse, missä tahdissa haluat edetä.

Mielekkyys ja mieleisyys

Talliyhteisö tarjoaa mielekästä puuhaa, hevosia käsitellessä oppii hyödyllisiä tunne- ja vuorovaikutustaitoja ja niiden hyvinvoinnista huolehtiminen rakentaa vastuuntuntoa.


Viikoittainen tallitapaaminen tuo säännöllisyyttä elämään.


Vaikka elämässä olisi haasteita, tallille lähteminen motivoi, koska siellä ei tuomita eikä kiusata, vaan kannustetaan löytämään yhteys omiin ajatuksiin ja tunteisiin sekä käsittelemään niitä omassa tahdissa. Ohjaaja kulkee koko ajan rinnalla tukien ja keskustellen kuntoutettavaa huolestuttavista asioista.

Haluamme tukea lasten ja nuorten yksilöllistä kehitystä tarjoamalla turvallisen talliyhteisön, jossa ihminen on läsnä.

Pää, sydän ja kädet

Tekemällä oivaltaminen on paras tapa oppia, kunhan teemme ajatuksella ja sydämellä.

Vastuu

Otamme vastuun itsestämme ja yhteisöstä, jossa toimimme.

Kunnioitus

Kunnioitamme kaikkea elollista ja ympäristöä.

Yhdessä tekeminen

Dialogisuus ja yhteisöllisyys ovat keskeisiä arvojamme.

Velhos Tallilla järjestetään kysynnän mukaan sosiaalipedagogista pienryhmätoimintaa. Kohderyhmänä ovat syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret, mutta on madollista perustaa myös aikuisten pienryhmiä.

Otamme vastaan ennakkoilmoittautumisia pienryhmiin. Halutessasi hakeutua toimintaan ole meihin yhteydessä sähköpostitse tai soita.

Otamme vastaan myös sosiaalipedagogisia yksityisasiakkaita. Halutessasi hakeutua mukaan toimintaan ole meihin yhteydessä sähköpostitse tai soita.

Voit tulla tutustumaan SPHT:aan varaamalla tapaamisen, jonka kuluessa kartoitamme tarpeesi ja annamme suosituksen harjoitusten sisällöstä ja kestosta. Voit tehdä alkukartoituksen jälkeen päätöksen siitä, haluatko sitoutua ohjelman läpiviemiseen ja siinä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen.

Katso hintatiedot hinnastosta.

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Hinta € (sis. ALV)
Tilannekartoitus (1. käynti), 1 h 60
Lapset (7-12 v)
Pienryhmätoiminta, 10 x 1 h 510
Pienryhmätoiminta, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á 43
Yksilöohjaus, 10 x 1 h 600
Yksilöohjaus, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á 51
Yli 12-vuotiaat-aikuiset
Pienryhmätoiminta, 10 x 1,5 h 765
Pienryhmätoiminta, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á 69
Yksilöohjaus, 10 x 1,5 h 900
Yksilöohjaus, kertamaksu 10 x ylittävältä käynniltä, á  76

Varaamme oikeuden päivittää hinnaston kustannustason muuttuessa.

EVENEMANG


Vi arrangerar pop up- och beställningsevenemang till stöd för välmåendet, till exempel träningspass och rekreationsdagar – med eller utan hästar. Vi kommer att informera om dessa på sociala medier. Följ gärna Stall Velhos på Facebook och Instagram!

ANMÄLAN TILL DAGLÄGER FÖR BARN 10-12.6.2024

*” anger obligatoriska fält

Förälderns namn*
Emailaddress*

Hästträffar

 Bekanta dig med hästar!Ring eller skicka en kontaktförfrågan för att boka en tid som passar.

Uteträning

På sommaren erbjuder vi träningspass på altanen vid Stall Velhos. Vi kommer att informera om dem separat på sociala medier. Träningspassen bidrar till bättre kroppskontroll, symmetri och rörlighet.


OBS! Våra kunder är inte försäkrade av stallet. Vi rekommenderar att du skaffar en fritidsförsäkring.

Våra utbildade instruktörer står till tjänst!

Eeva-Leena Alhos

  • Ägare av Stall Velhos, SPHT-instruktör, expert på flerspråkig kommunikation.
  • “Hästar har varit en viktig källa till välmående i mitt liv. Nu är det dags att dela hästkrafterna även med andra.” -Eve

Milla Laine

  • SPHT-instruktör, närvårdare, sjukskötare
  • ”Hästar har varit en del av mitt liv i över 20 år. Min dröm har alltid varit att kombinera människonära arbete med hästar, som hela mitt liv har varit en enorm resurs för mig.” -Milla

Kaisa Ylimys

  • Fysioterapeut
  • Kaisa har en omfattande fysioterapiutbildning och över 20 års erfarenhet av kundarbete, till exempel som instruktör i pilates och spiral stabilisering. Hon kan hjälpa vid alla problem i det muskuloskeletala systemet.

Vi vill stöda barns och ungdas individuella utveckling genom att erbjuda dem tryggt stallsällskap med vuxen närvaro.